Ga terug
+ servings
Afdrukken

Wat heb je nodig voor de hachee van oesterzwammen?
5 uien
4 el zonnebloemolie
500 g oesterzwammen
gedroogd eekhoorntjesbrood (kan ook zonder)
5 hele peperkorrels
3 el tarwebloem
500 ml rode wijn
1 tl suiker
2 gedroogde laurierblaadjes
Hoe maak je de Hachee van oesterzwammen?
Halveer de uien en snijd ze in rin­gen en snijd de paddenstoelen in gelijke stukken. Kneus de peper­korrels en bestrooi er de uienrin­gen en paddenstoelen mee.Verhit de olie in een braadpan en bak de oesterzwammen al om­scheppend op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin.
Voeg de ui toe en fruit het mengsel 5 min. al roerend op laag vuur. Bestrooi het met de bloem en laat op laag vuur 3 min. garen.
Voeg de wijn, gedroogd eekhoorntjesbrood, suiker, laurierblaadjes en kruidna­gels toe. Stoof de hachee met de deksel op de pan op laag vuur in circa 30 min. gaar; roer af en toe door.
Laat de hachee zonder dek­sel verder koken tot de saus de ge­wenste dikte heeft en de alcohol verdampt is.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4